OGLINDA TELEVISION - TELEVIZIUNEA CARE DERANJEAZA.


  "Ne vom intoarce si vom fi mai buni decat am fost!"

 Home

 Ziarul OTV

Arhiva

 Download

 Link-uri

 Contact

back
Oglinda Online  
Sumar :

Reactii politice
................................................
» C.V.Tudor isi da demisia
» PD-ul Gorjean ia atitudine
» Liberalii protesteaza
.................................................
Alte articole
.................................................
» Editorial
.................................................
» In curand noi articole

 
 

 

 

 Dan Diaconescu, un om incomod ?

 
C.V.Tudor isi da demisia din APCE, in semn de solidaritate cu OTV

Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, o scrisoare deschisa adresata presedintelui Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Peter Schieder, in care anunta ca-si da demisia din functia de membru al APCE, in semn cu solidaritate cu postul de televiziune OTV, a carui licenta a fost suspendata prin decizia CNA.

C.V.Tudor a precizat ca decizia sa de a demisiona din functia de membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei este "definitiva si irevocabila", aratand ca PRM va fi reprezentat la APCE de supleantul sau deputatul PRM Daniel Ionescu si de senatorul Ilie Ilascu.

In scrisoare, Vadim Tudor a criticat dur "regimul Iliescu-Nastase" si l-a rugat pe presedintele APCE "sa faca demersurile necesare, pentru a fi anulata hotararea" prin care, in opinia sa, "s-a reintrodus cenzura" in Romania.
El a precizat ca textul scrisorii va fi tradus luni, in limba engleza si va fi transmis presedintelui APCE.

Pd-ul gorjean ia atitudine: Interzicerea postului OTV - Grav atentat asupra libertatii de exprimare si dreptului de informare.

Inchiderea postului de televiziune OTV este un grav atentat la dreptul de informare a cetatenilor, a declarat vineri fostul prefect, Pantelimon Manta. Acesta a precizat ca si fosta putere i-a mai pus bete in roate realizatorului Dan Diaconescu, fara ca vreun demnitar sa se gandeasca insa la inchiderea postului de televiziune.

Liderul PD Gorj crede ca retragerea licentei de emisie este generata de dorinta puterii actuale de a nu mai fi criticata de nimeni.Manta este convins ca intreruperea emisiunii OTV demonstreaza ca puterea actuala intervine brutal si baga pumnul in gura presei care o critica.Acesta crede ca limbajul xenofob si antirasial folosit de unii invitati la emisiunile lui Diaconescu putea fi sanctionat in alte moduri, nu prin inchiderea postului de televiziune. Ziarul "Opinia", patronat de vicepresedintele PD Gorj, Emanoil Popescu, nu a aparut vineri sub motivatia ca s-a solaridat in acest fel cu Dan Diaconescu.

Gigi Ciuncanu.

Liberalii protesteaza
"Decizia suspendarii OTV-ului este un abuz grav…"

…declara senatorul Radu F.Alexandru intr-o conferinta de presa la Giurgiu.

La conferinta de presa a organizatiei judetene a PNL de vineri, 13 septembrie a.c. alaturi de presedintele ei, ing.Lucian Iliescu, au participat doi fruntasi liberali, e vorba de dl.senator Radu F.Alexandru si dl.deputat Gheorghe Serban. Unul dintre subiectele larg abordate de acestia a fost si cel privind decizia CNA-ului de suspendare a postului OTV. Cu totii au fost de acord ca acest fapt este o incalcare a dreptului la libera exprimare.

Cunoscutul om de cultura, senatorul Radu F.Alexandru, a declarat ziaristilor prezenti: "decizia CNA este un grav abuz, o masura prin care puterea pune pumnul in gura unui organ de mass-media a carui culpa este ca a reflectat fara menajamente realitatea hada a vietii politice romanesti".
In acelasi context senatorul Alexandru crede ca s-a incalcat regulamentul CNA, sanctiunea pe care acest organism ar fi trebuit sa o dea fiind una de suspendare a emisiunii lui Dan Diaconescu, si nu a intregului post TV."

"Oricum, a conchis el, OTV-ul este prima victima doborata in fata unei puteri pentru care nu exista lege sau Dumnezeu".

Vasile Arcanu.

 

  Editorial


Un precedent periculos Intrunit rapid si la ordin, Consiliul National al Audiovizualului a executat fara cracnire dispozitia venita pe filiera politica si a inchis gura unui jurnalist curajos, Dan Diaconescu.De ce? In nici un caz pentru motivele invocate in decizia cu pricina, din care am citat si noi copios in cuprinsul ziarului.Ci pentru ca dl. Dan Diaconescu este un ins incomod, gata oricand sa faca dezvaluiri incendiare despre mizeria in care colcaie politicienii romani.Dar incomod si pentru ca a refuzat cu inversunare sa se incadreze politic, preferand sa lupte pentru adevar si pentru dreptate, asa cum sunt ele percepute de cei multi si amarati.

Surprinde reactia absolut mizerabila a d-lui Ion Iliescu, care Ii tot da cu antisemitismul, xenofobia si rasismul emisiunii "Dan Diaconescu in Direct", spre deosebire de idealurile revolutionare care ai animat tineretea domniei-sale: lupta de clasa, lichidarea fizica a adversarilor, cenzura, slugarnicia fara de un ocupant strain. Asa cum am mai avut ocazia sa o spunem, la emisiunea d-lui Dan Diaconescu au fost prezenti, de-a lungul timpului, invitati cu opinii extrem de diverse: comunisti, taranisti, securisti, liberari, socialisti, ecologisti, nationalisti. Nu aceasta este societatea romaneasca? De ce numai unii ar avea dreptul sa vorbeasca, de dimineata pana seara, pe toate posturile, iar altora trebuie sa li se baga pumnul in gura?

Cei care ma cunosc si care au urmarit ce am scris in "Oglinda" stiu foarte bine ca nu ma numar printre admiratorii senatorului Corneliu Vadim Tudor.Am exprimat adesea rezerve fata de pozitia liderului PRM in diverse chestiuni si fata de limbajul utilizat de acesta.Dar aici nu de asta este vorba, iar cei care se prefac ca nu inteleg, au oarece interese.Este pus sub semnul intrebarii un principiu fundamental intr-o democratie: libertatea cuvantului si a exprimarii opiniilor. Cei care cred ca au fost jigniti in emisiuni de televiziune au deschisa calea justitiei. Dar de la o asemenea cale de atac si pana la interzicerea unui post, numai pe supozitia ca ar fi apropiat de PRM, e un drum lung, pe care cenzorii de la CNA n-ar fi trebuit sa-l parcurga asa de repede.

Sa nu-i uitam nici pe colegii nostrii din presa. Cei care sunt grupati in Clubul Roman de Presa nu si-au ascuns bucuria ca au scapat de un concurent tenace. Cica ei ar fi atras de mult atentia asupra pericolului. De ce n-or observa ei zoaiele din propriile publicatii, minciunile, atacurile fara noima la adresa unor personalitati, interventiile in viata personala, campaniile dirijate ?…Pentru ca acelea aduc bani, si nu putini. Dar poate ca s-au grabit prea devreme si n-au scapat de tot de belea.Altii, mai putini (BBC, Ziua, Libertatea), au dat dovada de profesionalism si de o elementara decenta, gazduind opinii pro si contra, inclusiv acelea ale domnilor Corneliu Vadim Tudor si Dan Diaconescu.

Salutam atitudinea partidelor din opozitia parlamentara, care au sesizat corect ca inchiderea postului OTV este o amenintare pentru democratie si o limitare drastica a dreptului constitutional la opinie, fiindca aici era singurul loc unde ei puteau veni sa vorbeasca fara nici o cenzura.

Asteptam, in continuare, mesajele dumnevoastra de solidaritate, care inseamna foarte mult pentru noi in aceste momente dificile.
Nu ezitati sa contactati institutiile statului si sa va exprimati ferm, dar civilizat, opinia.
Nu e cazul sa ne lasam calcati in picioare!

Tommy Stoicut.

 

     
  back

       
©2002 http://www.oglinda.home.ro
E-mail : oglinda@home.ro