OGLINDA TELEVISION - TELEVIZIUNEA CARE DERANJEAZA.


  "Ne vom intoarce si vom fi mai buni decat am fost!"

 Home

 Ziarul OTV

Arhiva

 Download

 Link-uri

 Contact

back Comisia de abuzuri a Camerei analizeaza cazul OTV - 24.09.2002
 

Dan Diaconescu a cerut PSD sa intervina pentru anularea deciziei CNA de a suspenda postul de televiziune * El a spus ca deja are cateva oferte pentru vanzarea postului, dar nu-l va instraina sperand ca situatia se va remedia * Diaconescu a anuntat ca pe 12 octombrie va organiza o conferinta de presa la New York

Dan Diaconescu, realizatorul OTV, a fost audiat ieri la Comisia de Abuzuri a Camerei Deputatilor, el sustinandu-si nevinovatia in cazul ridicarii licentei postului si lansand un apel catre PSD pentru revenirea asupra deciziei, in conditiile in care a aratat ca reprezentantii acestui partid au fost invitati in mod constant la emisiunile sale. Membrii Comisiei au avut pareri divergente in timpul audierii. Dan Diaconescu a declarat ca decizia CNA si aplicarea acesteia sunt masuri abuzive. Acelasi punct de vedere l-au avut presedintele Comisiei, Radu Ciuceanu, si Ilie Merce, deputati PRM.

OTV comparat cu Al-Jazeera

Realizatorul OTV a reclamat faptul ca rapoartele de monitorizare CNA pentru cele doua emisiuni incriminate au fost schimbate, in conditiile in care documentele initiale apreciau prestatia moderatorului. Diaconescu a comparat situatia OTV cu cea a televiziunii arabe Al-Jazeera, precizand ca proprietarul satelitului utilizat de ambele televiziuni, un israelian, a rezistat presiunilor in momentul in care oficiali de la Tel Aviv i-au cerut sa nu mai emita semnalul Al-Jazeera, dupa difuzarea casetei cu ben Laden. In schimb, omul de afaceri s-a crucit cand a aflat de decizia in cazul OTV, a adaugat Diaconescu. El le-a spus membrilor Comisiei ca are, deja, cinci-sase oferte pentru vanzarea OTV, al carui proprietar este, dar prefera sa astepte remedierea situatiei. Diaconescu a anuntat ca OTV va organiza, la 12 octombrie, o conferinta de presa la New York, pe acelasi subiect.

O greseala care trebuie anchetata

Raj Tunaru, deputat independent, care a parasit sala de sedinte la un moment dat, in semn de protest fata de politizarea problemei, a solicitat colegilor sai din Comisie redactarea unei scrisori prin care sa se ceara CNA revenirea asupra deciziei, apreciind ca ridicarea licentei a fost o greseala. Liberalul Coriolan Simedru a apreciat ca in cazul OTV este necesara o ancheta a Comisiei in acest caz, in timp ce democratul Romeo Raicu a cerut timp pentru analizarea detaliata a dosarului OTV. Comisia de abuzuri va continua sa analizeze cazul OTV, astazi fiind invitati la audieri membrii CNA.

  back
 
2002 http://www.oglinda.home.ro
E-mail : oglinda@home.ro