OGLINDA TELEVISION - TELEVIZIUNEA CARE DERANJEAZA.


  "Ne vom intoarce si vom fi mai buni decat am fost!"

 Home

 Ziarul OTV

Arhiva

 Download

 Link-uri

 Contact

back CNA va rediscuta astazi suspendarea licentei OTV - 17.09.2002  
back


Consiliul National al Audiovizualului va repune in discutie, astazi, decizia de ridicare a licentei de emisie pentru postul de televiziune OTV. La solicitarea unor organizatii civice, dar si a PRM, care au protestat fata de hotarirea CNA, astazi va fi rediscutata problema licentei de emisie a acestui post, dupa cum ne-a declarat presedintele Consiliului, Serban Madgearu. Situatia OTV ramine, cu toate acestea, incilcita, potrivit relatarilor unor surse din CNA. In primul rind, va trebui lamurita problema societatii care a detinut licenta de emisie si care, in documentele de la Registrul Comertului, arata ca nu exista un singur actionar, asa cum apare in dosarul depus la CNA, ceea ar putea insemna inexactitate in declaratii. Adica, nu doar Diana Voiculescu ar detine respectiva societate, ci si Marian Munteanu, care ar avea 49 la suta din actiuni. Mai mult, va trebui lamurita problema deciziei tehnice de autorizare, care nu ar mai fi valabila. Decizia tehnica de autorizare a expirat pe 8 iulie a.c., iar OTV n-ar putea emite din nou, chiar daca CNA va intoarce decizia.

Presedintele Iliescu se spala pe maini

Seful statului, Ion Iliescu, a declarat ieri, la Ploiesti, ca nu a sugerat CNA ce decizie sa ia, limitindu-se doar la o sesizare, adica “un lucru firesc si necesar in legatura cu ceea ce stiti foarte bine”. Despre decizia CNA de a ridica licenta de emisie a OTV presedintele Romaniei a spus doar atit: “Nu vreau sa comentez optiunea CNA si decizia pe care a luat-o; ii revine intreaga responsabilitate pentru acest lucru”. Iliescu a precizat ca a aprobat protestul purtatorului de cuvint Corina Cretu fata de emisiunea de la OTV care l-a avut ca invitat pe Corneliu Vadim Tudor.(Cristian Oprea, Lucian Purcareanu)

Contestatia OTV se judeca maine

Reprezentantii OTV au depus, ieri dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti, o contestatie impotriva deciziei prin care Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a dispus, saptamina trecuta, ridicarea licentei de emisie a postului de televiziune. Contestatia a fost depusa la sectia de contencios a Curtii de Apel Bucuresti, iar primul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 18 septembrie. Prin aceasta contestatie, OTV incearca sa anuleze decizia CNA din 12 septembrie, cind s-a decis ridicarea licentei de emisie a postului de televiziune, sub acuzatia de propaganda sovina si antisemita.

2002 http://www.oglinda.home.ro
E-mail : oglinda@home.ro