OGLINDA TELEVISION - TELEVIZIUNEA CARE DERANJEAZA.


  "Ne vom intoarce si vom fi mai buni decat am fost!"
-


 Home

 Ziarul OTV

Arhiva

 Download

 Link-uri

 Contact


back
PRM va boicota referendumul pentru Constituție - 07.10.2003    
 
Biroul Permanent al PRM a hotărât, cu unanimitate de voturi, să ceară membrilor și simpatizanților săi să nu se prezinte la referendumul pentru revizuirea Constituției.

"Aceasta este singura modalitate de a stopa intrarea în vigoare a unui hibrid legislativ, pe care nu ni l-a cerut Uniunea Europeană", a spus Corneliu Vadim Tudor, adăugînd că trebuia să se aștepte adoptarea Constituției europene.
Potrivit liderului PRM, "Constituția Năstase" a fost cerută, totuși, de "anumiți factori de presiune din străinătate", care au urmărit, în principal, "oficializarea limbii maghiare" pe terioriul României și "vinderea pămîntului către străini".

"În aceste condiții, singura variantă logică și eficientă este boicotarea referendumului din 19 octombrie și crearea acelui procentaj de absenteism necesar pentru invalidarea votului", a mai spus Vadim Tudor.

El a ținut, de asemenea, să atragă atenția corpului diplomatic acreditat la București, precum și reprezentanților organismelor internaționale, asupra manierei în care Guvernul utilizează simbolurile Uniunii Europene.

Inițial, PRM a cerut membrilor săi să se prezinte la vot și să voteze împotriva Constituției. S-a răzgândit, conform lui C.V. Tudor, după "campania deșănțată" pe care guvernul o face pentru referendum și, mai ales, de teamă că PSD ar putea falsifica rezultatul referendumului.

(sursa BBC)

back

 
©2002 http://www.oglinda.home.ro
E-mail : oglinda@home.ro