OGLINDA TELEVISION - TELEVIZIUNEA CARE DERANJEAZA.


  "Ne vom intoarce si vom fi mai buni decat am fost!"

 Home

 Ziarul OTV

Arhiva

 
Download

 Link-uri

 Contact


back

Cenzura la EuropaFM - 04.04.2003


Conducerea redactiei este determinata sa demisioneze in urma difuzarii unei stiri compromitatoare pentru Adrian Nastase.

Rodica Culcer, sef la departamentul stiri, Cosmin Prelipceanu, redactor-sef, si Nadina Forga demisioneaza de la Europa FM. Neintelegerile au aparut in urma recomandarilor de a scoate o stire de pe post, o stire in care era vorba despre gazonul stadionului Lia Manoliu (si implicit despre cei care au promis ca-l fac cum trebuie), a declarat Rodica Culcer pentru Amos News.

Intre cei trei demisionari si conducerea manageriala a postului a aparut un conflict care a determinat aceasta plecare in grup.

Neintelegerile au aparut in urma recomandarilor de a scoate o stire de pe post, o stire in care era vorba despre gazonul stadionului Lia Manoliu (si implicit despre cei care au promis ca-l fac cum trebuie), a declarat Rodica Culcer.

In zilele urmatoare demisiile vor fi depuse pe biroul directorului general, Ilie Nastase.
(Amos News)

Criză în conducerea postului Europa FM
Rodica Culcer, directorul Departamentului stiri al postului de radio Europa FM, a demisionat din această functie, împreună cu redactorul-sef, Cosmin Prelipceanu, si unul dintre prezentatorii postului, Nadina Forga. În scrisoarea de demisie, dată publicitătii, Rodica Culcer îl acuză pe directorul delegat de proprietarii acestui post de radio, Ovidiu Miculescu, de presiuni politice exercitate asupra departamentului de stiri prin eliminarea unor stiri si promovarea unor prersoane, unele dintre ele compromise public.

Demisia celor trei a fost determinată de solicitarea lui Ovidiu Miclescu de a fi eliminat un insert vocal cu Adrian Năstase, în care acesta îsi exprima pozitia fată de gazonul de pe stadionul Lia Manoliu. Redactorul-sef nu a respectat recomandarea si a fost retrogradat din functie si la salariu, fără ca directorul departamentului de stiri să fi fost consultat.
BBC

Culcer, Prelipceanu si Forga au denuntat presiunea politica exercitata asupra lor
Directorul departamentului de stiri al postului de radio Europa FM, Rodica Culcer, redactorul-sef, Cosmin Prelipceanu si redactorul-prezentator Nadina Forga au demisionat ieri din functiile ocupate in cadrul departamentului de stiri al postului. ?Motivele deciziei mele de demisie tin atat de desconsiderarea calitatii mele de sef de departament, cat si de presiunile politice care se exercita asupra departamentului de stiri prin Ovidiu Miculescu, delegat de Ilie Nastase sa se ocupe de stiri in cadrul EDI Romania,? spune Rodica Culcer, citata pe FreeEx. La randul sau, Cosmin Prelipceanu si-a expus motivele care l-au detarminat sa plece: ?Mentionez ca in mod oficial am fost instiintat ca desfiintarea postului de redactor-sef a fost dictata de ratiuni economice, dar atat domnul Ovidiu Miculescu cat si doamna Cristina Zegheru au recunoscut in fata intregii Rdactii stiri ca, de fapt, sunt pedepsit pentru ca am nesocotit ordinul domnului Ovidiu Miculescu de a cenzura o declaratie a premierului Adrian Nastase. In acelasi timp, nu mai pot accepta presiunile la care domnul Ovidiu Miculescu supune in mod repetat Redactia stiri, presiuni dictate atat de interese politice, cat si de cele personale.? Ultima demisionara, Nadina Forga spune ca ?modul discretionar si total neprofesionist in care este coordonata activitatea Redactiei stiri de domnul Ovidiu Miculescu, de presiunile politice si din interes pur personal pe care dumnealui le exercita asupra redactiei. Consider ca in acest moment Europa FM nu mai este un radio independent, iar credibilitatea sa este grav afectata.? Ilie Nastase, directorul postului nu a putut fi contactat in cursul zilei de ieri, singura persoana care raspundea la telefonul sau fiind soferul. 
   
back

 
©2002 http://www.oglinda.home.ro
E-mail : oglinda@home.ro